• Knappgården Fjällhotell, även kallat Fjällhyddan

Fjällhyddan

Under några veckor i början av 2022 förvandlades Knappgården till Fjällhyddan. Anledningen till det var att långfilmen Länge leve Bonusfamiljen spelades in.

I filmens handling ska Bonusfamiljen åka till Dalarna för att fira nyår tillsammans och när filmteamet beslutade om inspelningsplats för vissa delar av filmen så föll valet på Särna och Fulufjället. De var också ute efter ett fjällhotell som Bonusfamiljen skulle bo på under sin fjällsemester och då blev Knappgården perfekt som ”Fjällhyddan” som det fick heta i filmen.

Vi blev både stolta och glada över att få visa upp vår del av Norra Dalarna och för att få ta emot filmteamet – som även hade sitt boende och utgångspunkt här hos oss på ”Fjällhyddan”.

Knappgården blev Fjällhyddan

Det blev några intensiva men riktigt roliga dagar med förberedelser och filminspelning. Här kommer några bilder vi tog ”behind the scenes”.

Här har Knappgården blivit Fjällhyddan

Omskyltat för filminspelning

Knappgårdens Kjelle och Felix Herngren

Knappgårdens Kjelle & Felix Herngren

Trond Lia i full färd med att göra isarbete inför filminspelningen

Länge leve Bonusfamiljen spelades in på Knappgården utanför Särna

Filminspelningen engagerade stora delar av bygden och många lokala företagare var delaktiga och fick olika uppdrag från filmteamet. Siljan News har skrivit en artikel om arbetet bakom filmen, den kan du läsa här ».

Regissören Felix Herngren har berättat mer om filmen och valet av inspelningsplats för P4 Dalarna, vad han säger kan du lyssna på här ».

Erik ”Jerka” Johansson har också intervjuats och han säger att tyckte att det var underbart att hänga i dalafjällen. Blir du nyfiken på att läsa hela intervjun med honom som Visit Dalarna gjorde så finns den att läsa här ».

Boende på Fjällhyddan

Har du varit hos oss kommer du säkerligen att känna igen dig i miljöerna och har du ännu inte checkat in på ”Fjällhyddan” någon gång så är det ett tips inför nästa fjällsemester.

Hur det gick för karaktärerna att fira en lugn nyår i Dalarna, ja det återstår att se på premiären den 2:e december. Vi kommer förstås att se filmen och den sägs ha blivit riktigt bra.

Hela filmteamet är ett toppengäng och vi på Knappgården säger: Tack för att ni kom – och välkomna åter!

Trailer – Länge leve Bonusfamiljen

Snabbanslutning