Vinteraktiviteter

Här på Särnaheden kan man verkligen njuta av riktig vinter! Det finns mycket att göra och vårt område bjuder in till många både roliga och pulshöjande vinteraktiviteter i Dalarna.

Från hotellet kan ni sätta på er skidorna och komma rätt ut i naturen. Särnaheden har ett eget preparerat spår upp genom skogen i ca 3 km till en myr, runt myren är det ca 3 km och det inbjuder att åka många varv i det snälla, välpreparerade spåret, kanske med fikapaus i solgropen, innan man susar nerför backen till den väntande bastun och middagen på Knappgården.

Flera skoterleder korsar Särnaheden och du har möjlighet att parkera skotern utanför hotellrumsfönstret.

Låna en spark, pulka eller snöskor och njut av snö och vinter. På kvällarna kan det passa bra att varva ner genom att spela sällskapsspel i vårt aktivitetsrum eller njuta av en värmande bastu. Man kan förstås också ”bara vara” på Knappgården med omgivning.

Våra bästa tips för vinteraktiviteter

  • Skidåkning alpint, längd, telemark och på tur Idre FjällFjätervålen och Idre Himmelfjäll ligger ca 30 minuter bilresa härifrån. Mickelstemplet i Särna erbjuder kvällsåkning i backe.
  • Preparerade längdspår finns på dessa skidanläggningar och även i Kringelfjordens stugby ca 4 km från Knappgården. Samt oftast direkt från Knappgården.
  • Hundspann t ex. Adventure Dreams som gör turer från Idre Fjäll eller boka med Ulrika på Sälens Hund & aktivitet, sledding.se. Ulrika finns i Hållbovallen några mil söder om Särna. Även längre tur med övernattning anordnas. Fjälläventyr i Sälen kör också längre hundspannsturer bl a med övernattning på Fulufjället.
  • Snöskotersafari med guide, boka guidad tur med t ex Idreadventureskoteraventyr.se, sarnaskoteroaventyr.se
  • Hyra skoter: Stefan Wall i Särna 073-0855602, Vidar Ås i Nornäs +4792265119 och Idreskoter. Se mera om alla skoterleder som du kan välja från Knappgården på t ex Sond.se
  • Isfiske på sjöar i närheten. Du kan få låna pimpelspö av oss. Vi säljer Fiskekort!
  • Fulufjällets Nationalpark, se Sveriges högsta isstaty – Njupeskärs vattenfall
  • För slädturer efter häst kontakta Lena o Pierre i Östomsjön, Särna tel. 070-554 49 02

För flera rekommendationer för lokala mål och vinteraktiviteter i norra Dalarna så finns vi alltid tillgängliga med tips, kartor och broschyrer.

Snabbanslutning