Om oss
Här på Särnaheden med utsikt över Norra Dalarnas fjällvärld och Österdalälven ligger Knappgården Fjällpensionat.
Pensionatet drivs av Annika och Kjelle.
Kjelle omskolade sig till kock efter 10 år som frísör i Stockholm. För en hängiven fiskare och jägare är råvarorna förstås viktiga och redan under studietiden kom han med i finalen till Årets Viltkock i Haparanda i konkurrens med många mycket meriterade kockar. Därefter har det inte blivit fler tävlingar, men väl matlagning på stora välrenommerade restauranger som på små expeditionsbåtar. Tillsammans arbetade paret på expeditionsbåt på Svalbard under många somrar.
Annika började arbeta i restaurangbranschen i 15-års åldern hemma i Bohuslän och sen blev det vintersäsonger i Sälen, Åre och i Breckenridge/Colorado innan det blev flytt till Knappgården och Särnaheden 1987. Med utbildning i serverings- och vinkunskap på Grythyttan och i marknadsföring i Göteborg kom sen nya utmaningar i fjällvärlden och vid kusten som restaurangchef.
Nu är vi tillbaka på Knappgården där vi en gång började vår gemensamma kulinariska resa och med massor av erfarenhet i bagaget vill vi dela vår matglädje med dig!